Najnižšia sadzba = najvýhodnejšia hypotéka. Ale je to naozaj tak? - ABERTAL REALITY s. r. o.
0904 403 222 info@abertal.sk

Aktuálna situácia na hypotekárnom bankovom trhu prináša zaujímavé úrokové sadzby. Ak uvažujete nad kúpou nehnuteľnosti prostredníctvom hypotekárneho úveru, je na to ten správny čas.

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ponuka bánk poskytujúcich hypotekárne úvery sa líši len v úrokovej sadzbe. Pravidlo „ NAJNIŽŠIA SADZBA = NAJVÝHODNEJŠIA HYPOTÉKA“ však nemusí platiť.

S aktuálnou kampaňou zameranou na hypotekárne úvery prichádzajú spravidla všetky banky.  

Sadzby sú na svojich historických minimách a navyše, banky ponúkajú svojim potenciálnym klientom aj ďalšie bonusy, ako napríklad odpustený poplatok za spracovanie žiadosti o úver, či bežný účet vedený bez poplatku. Často krát sú ale tieto výhody naviazané na plnenie určitých podmienok, čo do budúcna už výhodou byť nemusí.

V praxi to znamená, že ak chcete mať najlepšiu hypotéku, mali by ste si jednotlivé ponuky z bánk porovnať. Nestačí však porovnať úrokovú sadzbu, treba sa pozrieť aj na výslednú splátku a všetky ďalšie poplatky s hypotékou spojené.  Ľahko tak zistíte, že na prvý pohľad najlacnejšia hypotéka nemusí zaťažiť vašu peňaženku najmenej.

Existuje možnosť porovnania jednotlivých hypoték prostredníctvom hypotekárnych kalkulačiek na internete. No ani v tomto prípade sa úplne presne nedozviete, aké ďalšie podmienky na získanie výslednej úrokovej sadzby musíte v danej banke splniť a  ani to, či vám vybraná banka hypotéku napokon schváli.

Ideálne riešenie - obísť všetky banky osobne a všade sa detailne informovať o konkrétnej ponuke.  Ak to aj dokážete, ľahko sa vám môže stať, že sa v jednotlivých ponukách napokon jednoducho stratíte.

Čo teda urobiť? Najvhodnejším riešením je nájsť si niekoho, kto to urobí za vás. Človeka, ktorý má s hypotekárnymi úvermi skúsenosti, porovná vám jednotlivé ponuky bánk, všetko vám podrobne vysvetlí  a zároveň poskytne všetky potrebné informácie. A navyše, nebude vás to stáť ani cent.

Pozor však aj pri výbere hypotekárneho špecialistu. Výhodou je obrátiť sa na hypošpecialistu spolupracujúceho so všetkými bankami. Potom sa vám nestane, že dostanete ponuku len z 3-4 bánk. Pritom možno práve tá „piata“ ponuka by bola pre vás tou najvhodnejšou.

Ak teda potrebujete financovať svoje bývanie prostredníctvom hypotekárneho úveru, tohtoročné úrokové sadzby je škoda nevyužiť vo svoj prospech. 

Lacná hypotéka už čaká za dverami , tak neváhajte a dvere otvorte :-)

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.